Amb la tecnologia de Blogger.

RIBORQUESTRA

La Riborquestra és el primer projecte de l’Associació i des d’on s’estructuren la resta d’iniciatives: una orquestra comunitària i intergeneracional sense fronteres que, a partir de la pràctica instrumental en grup, vol contribuir a millorar la vida de les veïnes i veïns del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera principalment, tot i que també hi ha molts participants dels barris contigus de Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí.

L’orquestra neix amb el propòsit de fomentar la interculturalitat, la solidaritat i la transformació social a través de l’educació i la cultura, específicament mitjançant la pràctica artística. Des de l'educació musical, la Riborquestra potencia el treball d’habilitats socials, comunicatives i relacionals en favor de les persones i l'entorn que habiten perseguint convertir-lo en un indret més humà i creatiu. Actualment, el projecte compta amb gairebé 100 infants, joves i adults, repartits entre els instruments de corda fregada (violí, viola i violoncel), vent (flauta i clarinet) i cor (cant coral), que regularment realitzen activitats de formació artística, educació emocional i difusió cultural en l'àmbit comunitari.

Així doncs, des que va començar el setembre passat, en el marc del projecte “Amb Ulls de Barri”, hem transformat l’anàlisi i l’observació de carrers i places en creació artística a través de l’estudi dels llenguatges i l’expressió musical.

Des de l’experimentació, hem creat una actitud oberta dels músics de l’orquestra que ens ha permès elaborar vuit composicions sobre diversos indrets del barri, a més d’un mosaic de paraules i imatges de cadascun dels espais. Amb dinàmiques d’improvisació hem aconseguit potenciar l’escolta en el moment de la interpretació i treballar la creació des de l’observació de les sonoritats que expliquen el nostre territori. El que trobareu en aquesta exposició és un seguit de paisatges sonors fets a partir de racons del nostre barri. 

Volem compartir amb vosaltres els resultats d’aquest procés de creació, emmarcat també en el Festival del 18 de juny que impulsa l’Associació Riborquestra juntament amb entitats com enCIRCant i Barris en dansa, així com la mateixa Fundació La Roda. 

  Share
Tweet
Pin
Share